Media

 

 

 

 

Opstart fase 1 zeemanshuis ISC The Bridge

Oostvoorne – Ook zeemanshuis ISC The Bridge in Oostvoorne was in de afgelopen periode door Covid 19 genoodzaakt de deuren te sluiten. Vanaf 2 juni kunnen echter weer taken opgepakt worden om zeevarenden te faciliteren. Tijdens fase 1 zullen chauffeurs van The Bridge zeevarenden bevoorraden met diverse kleine boodschappen.

Nederland heeft geklapt voor alle medewerkers in de zorg en in vitale beroepen. Bewust of onbewust hebben we ook geklapt voor alle zeevarenden die er altijd voor zorgen dat 90% van de goederen die wij nodig hebben over zee worden aangevoerd.

Opstart fase 1 – bezorgen van kleine boodschappen bij de gangway

Veel van die zeevarenden verblijven al gedurende lange tijd aan boord van hun schip. Wisseling van bemanning was tijdens de top van de corona crisis niet mogelijk en komt nu mondjesmaat op gang. Wanneer zij in een haven zijn mogen/kunnen zij op dit moment nog niet van boord.

De eerste fase van de opstart vanuit The Bridge is erop gericht om zeevarenden te voorzien van noodzakelijke (kleine) boodschappen. Een telefoonkaart bijvoorbeeld zodat men contact kan hebben met het thuisfront, tandpasta of shampoo of een stukje chocolade.

De chauffeurs zijn (met inachtneming van alle RIVM voorwaarden) op weekdagen beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur om bestellingen bij de gangway van het schip te brengen.

Voorbereidingen

Op termijn hopen ze de zeevarenden weer te kunnen verwelkomen in de locatie van The Bridge in Cultureel Centrum de Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Op dit moment worden alle voorbereidingen getroffen om met inachtneming van de regelgeving weer zoveel mogelijk zeevarenden even een ‘home away from home’ te bieden.

Earlier this year (before Covid 19) we had a visit from Stefan Francke from the Foundation Providing Pastoral Care for Workers in Dredging and Marine Construction. Stefan wrote an inspiring article about our seafarers’ center The Bridge.
Page 24 – 29: https://bit.ly/3gDzuc7

Dutch television show ‘Man bijt Hond’ was filming at our Seafarers’ Centre the other day. Apart from the seafarers’ we had some other special guests. Please watch on 15.25 minutes: Goed gemutst.

https://www.uitzendinggemist.net/…/511391/Man_Bijt_Hond.html

The knitting ladies who provide the seafarers with hats were visiting us this afternoon and Dutch television show ‘Man bijt Hond’ was filming this for a special that will be broadcasted soon https://www.facebook.com/seamansclubthebridge/videos/505641580390864/ 

voorne-putten.nl/nieuws/actueel/108580/acht-vrijwilligers-the-bridge-geslaagd-voor-cursus?fbclid=IwAR3CyiSwvxzCq_Mlbo6iotqHsD3W_d2OUYzaWImAgPr9N5wCQWPwGu1spJs

Gemeente Westvoorne: Vandaag bracht zeeman Francis Marshall Sagayaraj uit India als 10.000ste bezoeker een bezoek aan het zeemanshuis The Bridge in Cultureel Centrum De Man in Oostvoorne. De zeeman is een opvarende van de Harvest Frost die lag aangemeerd bij ADM aan de Elbehaven in de Europoort. Hij werd in het zonnetje gezet door de dienstdoende vrijwilligers met een goodiebag.

De vrijwilligers van The Bridge geven de zeevarenden een thuisgevoel en zorgen dat zij hun boodschappen in Oostvoorne kunnen doen en een fijne avond buiten hun schip veilig kunnen doorbrengen

 

Gemeente Westvoorne: Vandaag bracht zeeman Francis Marshall Sagayaraj uit India als 10.000ste bezoeker een bezoek aan het zeemanshuis The Bridge in Cultureel Centrum De Man in Oostvoorne. De zeeman is een opvarende van de Harvest Frost die lag aangemeerd bij ADM aan de Elbehaven in de Europoort. Hij werd in het zonnetje gezet door de dienstdoende vrijwilligers met een goodiebag.

De vrijwilligers van The Bridge geven de zeevarenden een thuisgevoel en zorgen dat zij hun boodschappen in Oostvoorne kunnen doen en een fijne avond buiten hun schip veilig kunnen doorbrengen https://www.facebook.com/gem.westvoorne/videos/1089596944723377/

In december we had a visit from a journalist, photographer and cameraman from the newspaper Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/rotterdam/deze-dames-breien-er-op-los-voor-zeelieden-in-de-haven-die-jongens-hebben-het-koud~ad6308e6/  

© 2021 - 2024 zeemanshuis | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore